Πόσο απαραίτητη είναι η τροφή σε περιπτώσεις επιβίωσης.

Σε καταστάσεις επιβίωσης, το φαγητό είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Ο κανόνας των τριών

Υπάρχει ένας κοινός κανόνας στην επιβίωση που βοηθά στην ιεράρχηση των αναγκών:

Τρία λεπτά χωρίς αέρα

Τρεις ώρες χωρίς καταφύγιο (σε σκληρές συνθήκες)

Τρεις μέρες χωρίς νερό

Τρεις εβδομάδες χωρίς φαγητό

Με βάση αυτό, τα τρόφιμα συχνά θεωρούνται λιγότερο κρίσιμα από το καταφύγιο, το νερό και άλλα απαραίτητα βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι απαραίτητο για τους ακόλουθους λόγους:

Γιατί το φαγητό έχει σημασία στην επιβίωση

Ενέργεια και δύναμη: Το φαγητό παρέχει την ενέργεια που απαιτείται για σωματικές δραστηριότητες όπως η κατασκευή καταφυγίων, η συλλογή καυσόξυλων και ο καθαρισμός του νερού. Σε καταστάσεις επιβίωσης, το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες από ό,τι συνήθως λόγω αυξημένου σωματικού και ψυχικού στρες.

Διανοητική διαύγεια: Η πείνα μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα, εναλλαγές της διάθεσης και εξασθενημένη λήψη αποφάσεων. Το φαγητό βοηθά στη διατήρηση της εστίασης και της διανοητικής διαύγειας, τα οποία είναι απαραίτητα κατά την πλοήγηση ή τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων σας.

Ρύθμιση της θερμότητας του σώματος: Τα τρόφιμα, ειδικά τα τρόφιμα με πολλές θερμίδες, βοηθούν στη διατήρηση της θερμότητας του σώματος. Αυτό είναι κρίσιμο σε κρύο καιρό, όπου το σώμα σας χρειάζεται να κάψει επιπλέον θερμίδες για να παραμείνει ζεστό.

Ηθικό: Η ψυχολογική άνεση του φαγητού μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το ηθικό. Στην επιβίωση, το να παραμείνετε θετικοί και αισιόδοξοι μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό με την ικανοποίηση βασικών σωματικών αναγκών.

Βραχυπρόθεσμες έναντι μακροπρόθεσμων αναγκών

Βραχυπρόθεσμα (λίγες ημέρες), είναι δυνατό να επιβιώσετε χωρίς τροφή, ειδικά εάν υπάρχει διαθέσιμο νερό. Το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει το αποθηκευμένο γλυκογόνο και το λίπος για ενέργεια.

Μακροπρόθεσμα (εβδομάδες), η έλλειψη τροφής μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή υποβάθμιση, αδυναμία και αποτυχία του ανοσοποιητικού συστήματος. Για παρατεταμένη επιβίωση, η προμήθεια τροφής είναι απαραίτητη.

Πρακτικές συμβουλές επιβίωσης για το φαγητό

Αναζήτηση τροφής: Προσδιορίστε τοπικά φυτά, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Να βεβαιώνεστε πάντα ότι είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Κυνήγι και ψάρεμα: Η γνώση των βασικών δεξιοτήτων παγίδευσης, ψαρέματος και κυνηγιού μπορεί να βοηθήσει στην εξασφάλιση τροφής στην άγρια ​​φύση.

Διατήρηση: Ισορροπία στις προμήθειες τροφής σας εάν τις έχετε, ειδικά αν δεν γνωρίζετε πόσο καιρό θα είστε σε κατάσταση επιβίωσης.

Συνοψίζοντας, ενώ το φαγητό δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα, γίνεται πιο κρίσιμο καθώς η κατάσταση εκτείνεται πέρα ​​από μερικές ημέρες. Σε μακροπρόθεσμη επιβίωση, η κατοχή βασικών γνώσεων σχετικά με την προμήθεια τροφίμων και την αναζήτηση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ικανότητά σας να ανταπεξέλθετε.